top of page

Cursus houtbewerking

Lijkt het je leuk om een cursus houtbewerken/meubelmaken te volgen en wil je ook graag naar huis met een mooi eindproduct, kijk dan eens bij de onderstaande cursussen.


Tijdens de cursus maak je kennis met een groot aantal handgereedschappen, leer je werkvolgorde en werktekeningen maken, altijd gezellige pauze's, en geniet je aan het eind van de cursus van je eigen creatie.

De peddel

Wat: Kano peddel of SUP peddel

Waar: In onze meubelmakerij gelegen aan de rand van het bos, 20 min vanaf Amsterdam

Wanneer: Cursus start elke eerste donderdag van de maand, duurt 3 donderdag avonden(3 weken achter elkaar) van 18:00 tot 21:00

Wie: Er is ruimte voor 6 cursisten van alle leeftijden

Kosten: €100 inclusief btw. materiaal, thee/koffie en een drankje

Wat leer ik: Naast dat de cursus een leuke ervaring en erg gezellig is, is het natuurlijk wel de bedoeling dat je met meer kennis en vaardigheden naar huis gaat dan dat je bent gekomen.

We beginnen de cursus met het bespreken van het project en de verschillende modellen waaruit te kiezen valt, na het kiezen van de juiste modellen en mallen beginnen we met het uitzoeken van hout, nerf richtingen en uittekenen van de gewenste vormen. Na dat het beoogde model op het hout staat uitgetekend begint het houtbewerken:

De houtbewerkingen die vooral aan bod komen tijdens deze cursus zijn:

- Schaven

- Verlijmen/verbreden

- Gebruik van de spookschaaf

- zagen(decoupeer en lintzaag)

- Shapen/vormen

- Afwerken

bottom of page